Når nytårsaften nærmere sig, er der altid en god grund til at pifte menuen op, så aftenen bliver noget særligt. Det kan dog være noget af en omgang, hvis man ikke er den mest ferme i et køkken. Derfor handler det oftest om at gøre det nemt for sig selv, men samtidig præsentere en menu, der kan imponere gæsterne.
Den bedste udskæring med det møreste kød
En sikker vinder til nytårsmenuen er oksemørbrad, og så kan den tilberedes på mange forskellige måder. Af den grund kan man også finde den tilgang, der passer til dine smagsløg og kundskaber. Fælles for dem alle er, at oksemørbraden kommer til at smage fantastisk. Inden man går i gang, bør man altid finde en opskrift der er nem at følge, og som også har fokus på at guide dig igennem pudsning af en oksemørbrad. Det er nemlig utrolig vigtigt, at man får fjernet sener og hinder og får skåret kødet fri, så man får det bedste ud af sin udskæring. Ellers kan det godt bliver sejt at tygge på, hvilket ødelægger oplevelsen. Oksemørbrad går for det mest godt til næsten alt tilbehør, men man bør altid have fokus på at det skal komplementere kødet. Derudover bør man også vælge den rigtige rødvin til menuen, så det hele bliver en smagsoplevelse, og ikke ender med at give en flad fornemmelse. Ofte vil en rødvin med dyb og kraftig smag passe godt til.
Kartofler på den rigtige måde nytårsaften
Lækkert tilbehør til nytårsaften behøver ikke altid være svært eller tidskrævende. En af de bedste retter og mest smagfulde retter kan laves dagen før – og så passer den perfekt til oksemørbrad. Pommes Anna er en god måde at servere kartofler på nytårsaften, samtidig med at det er æstetisk smukt og smager fantastisk. Og da det jo er en særlig aften, gør det ikke noget at man er ekstra gavmild med smøren. Derudover får man det bedste ud af et minimum af ingredienser, og dem der ikke er til sauce, kan sagtens spise dem uden. Med den rette tilgang og opskrift, kan man laver dem møre og svampet, så de ikke bliver tørre, men nærmest bliver en ret i sig selv. Da de er bedst hvis man laver dem aften før, er der på selv nytårsaften rigeligt med tid, til at fokusere på at oksemørbraden bliver perfekt, og at forret og dessert er lige som de skal være.