En god fredag aften med hygge og spil

Analog underholdning

Endelig fredag! Tid til at slå fødderne op eller håret ud. En hel uge med hverdage, arbejdsliv og skoleliv er nu gået, og weekenden venter. Hver eneste uge bliver det jo fredag, og mit hjerte bobler hver gang. Ikke fordi jeg ikke er glad for mit arbejde, for jeg er faktisk virkelig glad for mit arbejde.

Jeg fejrer det med en god deodorant uden aluminium for lige at gøre mig klar til en ny del af ugens forløb. Forinden har jeg selvfølgelig også startet min morgen med en naturlig deodorant, men fredag eftermiddag og efterfølgende aften skal helst starte på en helt frisk for mig, så derfor vil jeg også være frisk. Her det tid til at give sig tid. Tid til god mad og til underholdning.

En god aften til hjemmelavet pizza

Der er ikke noget så godt en hjemmelavet pizza, og jeg har den helt rigtige opskrift. Jeg laver min egen surdej, og det er lavet på en surdej, som jeg har kultiveret længe. Det giver mig stor glæde at passe og pleje sådan en.

Hvad skal der så på? Ja, der skal jo noget tomatsovs og noget ost på, og så skal den spices op med forskellige ingredienser, kød, fisk eller grøntsager. Her i huset er vi ikke kødspisere, men vi spiser dog fisk, så derfor er vi ikke fuldt ud vegetarer, men vi er meget miljøbevidste, også hvad angår mad. Rødt kød har simpelthen været no go i meget lang tid. Vi spiser det til nøds, hvis vi får det serveret, når vi er ude som gæster.

Min rigtig gode opskrift lyder på: Tomatsovs, revet mozzarella, stykker af frisk mozzarella, frisk basilikum, revet hvidløg. Så er det ind i ovnen med det, og når det står og damper af, lægger jeg noget røget laks på, noget frisk smøreost og så noget krølsalat ovenpå som prikken over i’et. Dertil drikker vi sodavand eller friskpresset lemonade, og så er alle munde glade.

Jeg vil gerne slå et slag for brætspil

Brætspil er en vidunderlig opfindelse. Jeg ved ikke noget hyggeligere end at sidde sammen med familie eller gode venner og spille brætspil og drikke te en eftermiddag eller aften.

Når vi har spist et godt måltid eller sidder med vores te og lidt lækkert dertil, så er det tid til at samles og være sammen om et godt brætspil. Det er virkelig noget, der kan samle os, hvad end vi spiller i hold eller spiller sammen. Vi har spillet en del Risk og Carcassonne, men for nylig er vi begyndt at spille et spil, der hedder Cascadia, hvor man sammensætter naturområder, og det er virkelig et skønt spil, som udfordrer hjernen og de strategiske evner.