Lav det til et nytårsforsæt at spise økologisk mad

Når vi nærmer os nytårsaften, er der jo rigtig mange mennesker, der er glade for at lave nytårsforsæt, hvor de finder på mål og konkrete drømme, som de gerne vil gøre noget ved i det nye år. Hvis du ikke lige er kommet på en god idé til, hvad dit kommende nytårsforsæt kan være, kan vi her komme med en god idé til dig, som du er velkommen til at stjæle, hvis du har lyst til det.

Du kan nemlig vælge at gøre det til dit nytårsforsæt at begynde at spise mere økologisk. Der er til stadighed rigtig mange danskere, der ikke er kommet med på den økologiske bølge, og det er en skam, når det er så forholdsvis nemt for os at spise økologisk, da de fleste supermarkeder har mange gode og økologiske alternativer til rådighed på hylderne.

Så har du måske et indre ønske om at komme i gang med at spise lidt sundere og være lidt bedre ved din krop, er der ingen tvivl om, at det for dig kan være en oplagt idé at komme i gang med at spise mere økologisk mad. Det er ikke svært at komme i gang med det – du skal bare vænne dig til at kigge efter økologimærket nede i supermarkedet, når du er ude at handle ind.

Økologi er godt for din krop

Der er lavet rigtig mange undersøgelser og forskning inden for netop økologi. Og når du vælger at spise økologisk, er der rigtig mange stoffer, som du undgår at få ind i din krop. Du skader med andre ord din krop meget mindre, hvis du vælger at skifte over til en økologisk kost i stedet for en almindelig kost.

De fleste råvarer findes i dag i en økologisk version, så der er ikke tale om en lige så stor tilvænning, som hvis du fx skulle i gang med at spise vegansk eller vegetarisk, hvor der er konkrete fødevarer, du helt skal undgå i din kost. Med økologi handler det bare om at træffe det økologiske valg og købe de økologiske råvarer, når du er ude at handle ind.

Hvis du ikke gør dig så meget i at lave mad selv, og du i stedet er glad for at få din mad leveret i fx måltidskasser, er der også rigtig mange leverandører, der har et økologisk alternativ til dig, så du stadig kan blive ved med at spise økologisk, selvom du vælger at få din mad leveret udefra.

Så er der et nytårsforsæt, som virkelig kan være med til at gøre noget godt for dig, og som du har en realistisk chance for at føre ud i livet, er det måske denne idé.