Hvordan kan du gøre 2021 bedre?

Nu er vi endelig i 2021! Verden har haft brug for at tage afsked med 2020, og selvom vi stadig står over for mange af de samme udfordringer som sidste år, er det meget rart ikke at være i 2020 længere. Det er forfriskende. Men hvis vi står overfor de samme problemer, hvordan gør vi så 2021 bedre?

Nyd det, som vi har

Vi glemmer aldrig 2020, men af de forkerte grunde. Hvordan gør du 2021 bedre? Flere psykologiske studier har vist, at man bliver gladere af at være taknemlig. Vær glad for det, som du har. Lav lister over de ting, som du er taknemlig for i dit liv. Det kan være alt fra adgang til rent drikkevand til de sjove billeder og memes, der får dig til at grine. Skab nye, positive vaner, og husk på det, der er vigtigt. 2020 har vist, at det, vi tager for givet, kan blive taget fra os. Det tager kun 21 dage at skabe en vane; gør det til en vane at være taknemlig.

Skab de gode stunder selv

2020 er også et bevis på, at vi er nødt til at kunne stå på egne ben. Vi er ansvarlige for os selv, og de ting, der sker omkring os. Vi skal ikke bekymre os om situationer, vi ikke kan styre; vi skal blot gøre vores bedste for at komme igennem dem så hurtigt og sikkert som muligt. Man skal selvfølgelig følge regeringens retningslinjer, men derudover er din skæbne din egen. Bliver du glad af at se sjove billeder på internettet, er det det, du skal gøre. Bliver du glad af at løbe en tur, er det det, du skal gøre.

Hav det sjovt på egen hånd

Hvad gør dig glad? Du kan starte på gør-det-selv projekter, du kan opfriske huset, du kan begynde på en ny hobby; du kan gøre næsten hvad som helst, så længe du gør det derhjemme. Du har endelig tiden til det; brug den på noget, der gør dig glad. Det behøver ikke at være noget decideret produktivt; nyder du at sidde med din computer, mobil eller tablet og se på sjove billeder online, er der heller ikke noget galt i det.

Husk 2021 for de rigtige grunde

Vaccinen er ankommet. Tingene skal nok begynde at gå i den rigtige retning. Det bedste, du kan gøre, er at håbe, og at se den tid, du har derhjemme, som en mulighed for at arbejde på dig selv. Det er okay at føle sig presset over situationen, det er okay ikke at være produktiv og bare se på sjove billeder, og det er okay at være bange. Du har tid; brug den på dig selv. Med 2020 bag os, må vi møde 2021 med nyt mod, og denne gang er vi forberedt på lidt af det hele!