Nytårsfesten med børn har aldrig været lettere

Dette indhold er sponsoreret.

Ved første øjekast virker nytårsaften som de voksnes fest, men er det nu også sådan, det hænger sammen? Små børn kan ganske vist ikke spise med kniv og gaffel eller få et stykke mørbrad i sutteflasken. Dette er dog ikke ensbetydende med, at det skal være svært at have sine elskede guldklumper med til årets fest.

Der findes nemlig et utal af muligheder i vores moderne samfund, som gør det meget lettere at have børnene med til fester såsom nytår. Nogle, som virkelig har til formål at gøre dette nemt og samtidig gør gåturen til en leg med madkasser og drikkedunke uden kemi, er klean kanteen.

Er det egentlig ikke også kun fair, at det bliver nemmere at medbringe børn til store arrangementer såsom nytår? Også uden at man skal medbringe halvdelen af køleskabet i skadelige plasticbeholdere, som egentlig ikke kan tåle at komme i mikroovnen. Det synes vi i hvert fald. Vi elsker vores børn mere end noget andet, så hvorfor ikke gøre deres drikke- og spisemuligheder til de bedste?

Hører børn hjemme til nytårsfesten?

Nogle kunne måske få sig selv til at argumentere for, at børn ikke hører hjemme til nytårsfesten. Svaret er vel egentlig, at selvfølgelig gør de det – men i et vist omfang. Du kan ikke sammenligne din lille guldklump på tre og din unge mand på atten. Det betyder dog ikke, at børnene slet ikke har en plads at finde til festen.

Selvfølgelig skal de ikke med op på bordet, have champagne i sutteflasken og holdes vågne det halve af natten. Men vi elsker vores børn så utroligt højt, så hvorfor ikke inddrage dem i de fester og arrangementer, vi selv nyder? Drikkedunke og madkasser i bedste kvalitet, er kun en lille del af, hvordan man kan gøre det meget nemmere.

Man behøver nemlig slet ikke at skulle holde ”børnenes nytår,” bare fordi der er børn til stede. Det er selvfølgelig et helt udmærket valg, man kan tage, men ikke en selvfølgelighed. Man kan inkorporere barnlige elementer til nytårsfesten så nemt, også uden at de lidt ældre, som ønsker en ”voksenfest,” lægger mærke til det.

Så derfor er rådet: Vær ikke bange for at tage de helt små til nytårsfesten. Gør det til en god oplevelse for dem og til en god og ikke mindst nem oplevelse for dig selv. Som sagt er der så mange muligheder for at gøre dette – det er kun din fantasi, der sætter grænser i forhold til, hvordan du bringer festen til barnet.

Det vigtigste at huske er dog, at det både skal være en oplevelse, dit barn nyder, og en oplevelse, du nyder. Der er ingen grund til at stresse over, at hele familien er samlet til festen. Læn dig tilbage, og nyd det.