Guide: Sådan ryger man vandpibe?

Kunne du godt tænke dig at prøve at ryge en vandpibe? Er du ny til det, og ved du ikke helt, hvor du skal starte, og hvad du skal gøre, når først du har anskaffet dig både vandpibe, tobak og alle de andre dele, du bør have og har brug for, før du kan komme i gang med din første rygeoplevelse. Læs mere her og bliv klogere på, hvordan du skal gribe det hele an, så du er sikker på at få den bedste oplevelse..

Sørg for at du har alt, du skal bruge

Inden du kan gå i gang med at tænde op i vandpiben og ryge, skal du sikre dig, at du har alle de dele, du skal bruge. Det siger sig selv, at du selvfølgelig skal bruge en god vandpibe. Derudover skal du bruge kul, så du dermed kan tænde op i vandpiben, og så skal du selvfølgelig vælge den type tobak, du ønsker. Tobak kan fås i forskellige smage, hvilket også er det, der giver den karakteristiske duft, når man ryger. Sidst men ikke mindst kan du få vandpibe hoveder og masser af andet tilbehør, der passer netop din vandpibe og dine behov.

Sådan forbereder du vandpiben

Når du har anskaffet dig alle de dele, du skal bruge, kan du endelig få tændt op i vandpiben. Først og fremmest skal du fylde vand i vandpibevasen, og du vil typisk skulle fylde vand op til to centimeter over bunden af røret i vandpiben. Derefter fylder du din udvalgte vandpibetobak i vandpibehovedet ved at smuldre det løst på uden at trykke det sammen. Når du har gjort dette, dækker du hovedet med sølvpapir, så det sidder stramt og godt fast. I sølvpapiret prikker du huller i. Her er det vigtigt, at der hverken er for mange eller for få huller, og samtidig skal du sørge for, at hullerne er jævnt fordelt på hele overfladen.

Start din rygeoplevelse

Din vandpibe er klar til brug, og du mangler nu bare at tænde den, så du kan komme i gang med at ryge. Alt du skal gøre er at opvarme dine kul og tænde tobakken ved at påføre det brændende kul ovenpå. Når en person suger i slangen, tændes tobakken. Røgen ryger ned i glasbeholderen med vand og derefter ned i lungerne, som man kender fra andre andre former for rygemuligheder. Du kan nu eksperimentere dig frem med selve rygeoplevelsen og forskellige smage af tobak.