Nytårsaften er her hvor hele året kulminere i en kæmpe fest af mad, drikke og fyrværkeri. Et godt nytår kræver god mad og derfor får du her 5 klassiske retter til nytårsmenuen el. appetizers i løbet af aftenen.
Østers
Østers er en luksus delikatesse og er især brugt nytårsaften, men derudover primært på restauranter el. til finere middagsselskaber.
Østers er kendt for at være svære at åbne og spises primært rå. For at gøre dem mere nuanceret i smagen kan der dog tilføjes forskellige grøntsager, dressinger el. andre tilberedte ting. Øster er et godt valg til appetizer nytårsaften og kan evt. kombineres med næste klassiske spise her på listen: caviar.
Caviar
Ligesom østers er caviar en luksus delikatesse og igen er vi i fiskehjørnet. Caviar er dog en af de dyrere delikatesser, især hvis den skal være ægte, hvis du er nysgerrig kan du her tjekke prisen på caviar.
Caviar fungerer også fremragende som appetizer nytårsaften og kan kombineres med østers el. serveres alene. Begge dele fungere i øvrigt fremragende sammen med lidt champagne og kan derfor serveres til dronningens nytårstale.
Torsk
For sidste gang skal vi forbi en klassisk fisk der bruges i klassiske nytårsretter nemlig – Torsk. Torsk smager godt, hvis man kan lide fisk, og passer godt ind i en klassisk nytårsmenu. Derudover har det altid været en fisk der er blevet spist meget i Danmark og især som tradition nytårsaften.
Torsken spises ofte som hovedret, men man kan også bruge den i mindre portioner i en forret og der er mange forskellige måder at tilberede og anrette den på.
Oksemørbrad
Med oksemørbrad går du sjældent galt i byen, det er en klassiker nytårsaften på linje med torsk. Ofte er det en stor portion kød man får med hjem og derfor er den særligt god til store nytårsselskaber.
Tilberedningen er relativt nem, men kan gøre på mange forskellige måde hvoraf nogle af dem er mere avanceret end andre. Det et godt valg til hovedretten nytårsaften.
Côte de Bouef
Den sidste spise på listen er også oksekød, men af den allerfineste slags. Det er et stykke kød skåret fra et af de lækreste og mest møre steder på koen. Den bedste måde at stege den på er på en ren pande i smør med salt, peber, hvidløg og evt. lidt timian- el. rosmarinkviste.
Server den altid med en sovs, bearnaise er oplagt, men andre sovser kan også due. Derudover er den god med pommes fritter el. en anden kartoffel anretning som tilbehør.
Udover disse spise ser man ofte hummerbisque brugt til forret og pommes Anne el. rösti som tilbehør til hovedretten. Der er også en dessert for det meste og den kan være alt muligt forskelligt, men mange steder falder valget på en chokoladedessert og et eksempel på dette kunne være chokolademousse.